Cuvânt Înainte

"M-a posedat intenţia de a împrumuta vorbelor însuşiri materiale, aşa încât unele să miroasă, unele să supere pupila prin scânteiere, altele să fie pipăibile, dure. Toată viaţa am avut un ideal, dar neavând instalaţiile necesare, am ales materialul vagabond al cuvintelor date."

joi, 23 iulie 2009

Boredom

"A fi plin de tine insuti, nu in sens de orgoliu, ci de bogatie, a fi chinuit de o infinitate interna si de o tensiune extrema, inseamna a trai cu atata intensitate, incat simti cum mori din cauza vietii" Cioran



Dimineata se deschidea curata si insorita, la fel si amurgul; dar ii trecuse deja vremea, era o striviztura in palma pamantului, un suflet transparent intr-un peisaj mirific de confuz. Se dezvolta in cercuri de fum, diforma. Murea in moartea naturii, era lasata intr-un cocon, pe buze de lumina; viata nu era palpitanta pentru ea, doar o batea lumina ce o deplasa in timp. Era in natura ca nicaieri, aiurea, fugea de ea insusi si de toti, de picioarele imense ce-i calcau corpul tarat. Trebuia ca ceva sa ii acorde dreptul de a se cunoaste dar bateriile ii erau mult prea descarcate.